Turandot, testamentul muzical al lui Puccini, transmis in cadrul Seri de Opera Online2Foto© business24.ro

Turandot, testamentul muzical al lui Puccini, transmis in cadrul Seri de Opera Online

, 4 știri, 25 vizualizări

Opera Națională București, prima scenă lirică a țării, vine în întâmpinarea iubitorilor de operă și transmite săptămânal, online, câte două dintre cele mai apreciate spectacole din repertoriul instituției. Pentru săptămâna aceasta au fost alese spectacolele „Turandot”, de Giacomo Puccini, și „Opus 73 (Iubire nesfârșită)”, de Ludwig van Beethoven.

Înregistrarea spectacolului „Turandot”, în regia lui Mario De Carlo, un eveniment din 13 decembrie 2018, a fost difuzat aseară, începând cu ora 18.30, pe pagina oficială de Facebook a Operei Naționale București și pe operanb.ro/operaonline. Opera lui Puccini a devenit cunoscută, în întreaga lume, pentru „Nessun dorma”, arie din actul final care a fost interpretată de-a lungul timpului de cei mai importanți tenori ai lumii

Joi, 14 mai 2020, de la aceeași oră, va fi difuzat spectacolul de balet „Opus 73 (Iubire nesfârșită)”, de Ludwig van Beethoven, în regia și coregrafia lui Renato Zanella, scenografia și luminile aparținându-i lui Octavian Neculei. Evenimentul datează din noiembrie 2017.