Turcia a luat decizia de a aproba aderarea Finlandei la NATO5Foto1Video© stirileprotv.ro

Turcia a luat decizia de a aproba aderarea Finlandei la NATO

, 13 știri, 20 vizualizări

"Am decis să lansăm în parlamentul nostru procesul de aderare a Finlandei la NATO", a declarat Erdogan după o întrevedere avută la Ankara cu președintele finalndez Sauli Niinisto. Președintele turc și-a exprimat speranța că votul parlamentului turc se va desfășura înaintea alegerilor legislative din luna mai.

Cât despre Suedia, Erdogan a spus că va continua discuțiile cu aceasta asupra chestiunilor legate de terorism și că ratificarea de către Turcia a intrării acestei țări în Alianță va depinde de măsurile luate de guvernul suedez.

Între timp, Ungaria, singura țară membră NATO în afară de Turcia care nu a ratificat aderarea Finlandei și Suediei la NATO, a anunțat că va ratifica pe 27 martie aderarea Finlandei. Anunțul a fost făcut pe Facebook de Mate Kocsis, liderul grupului parlamentar al formațiunii Fidesz a premierului Viktor Orban. În ce privește ratificarea aderării Suediei, parlamentul de la Budapesta o va vota "mai târziu", a scris în mesajul său același politician ungar, fără alte detalii.