TVR a depus o nouă plângere penală împotriva lui Cristian Oprean2Foto© libertatea.ro

TVR a depus o nouă plângere penală împotriva lui Cristian Oprean

, 7 știri, 31 vizualizări

Fostul salariat al televiziunii publice este acuzat că a angajat, în numele Societății Române de Televiziune (SRTv), fără să fie mandatat în acest sens, oferte în valoare totală de 6,6 milioane de euro către European Broadcasting Union (EBU).

„Mai exact, în data de 15.04.2022, domnul Oprean, jurnalist tv la acea dată și nu șef de achiziții sportive – titulatură pe care și-a arogat-o fără a avea o numire oficială din partea managementului SRTv -, a înaintat și semant în numele instituției o ofertă angajantă în valoare de aproape șapte milioane de euro, aferentă unor competiții sportive. Oferta, înaintată către Departamentul Sport al EBU, viza Campionatul de Fotbal Feminin 2023 și următoarele patru ediții ale Jocurilor Olimpice de Vară și de Iarnă – 2026, 2028, 2030 și 2032”, susține postul public de televiziune, în comunicat.

Sursa citată notează că, printr-o hotărâre a Consiliului de Administrație (CA) al SRTv, orice aprobare sau efectuare de cheltuieli în valoare de până în 100.000 de euro se realizează prin hotărârea Comitetului Director, în timp ce cheltuielile care depășesc acest prag sunt aprobate doar de CA.