Ucraina anunta sanctiuni impotriva senatoarei Diana Sosoaca, dupa declaratiile privind revendicarile teritoriale6Foto© realitatea.net

Ucraina anunta sanctiuni impotriva senatoarei Diana Sosoaca, dupa declaratiile privind revendicarile teritoriale

, 10 știri, 27 vizualizări

MAE al Ucrainei inițiază impunerea de sancțiuni împotriva Dianei Șoșoacă ca persoană care reprezintă o amenințare la adresa securității naționale”,  a scris șeful MAE din Ucraina, Oleg Nikolenko pe Facebook.

"Senatorul Parlamentului României Diana Șoșoacă a inițiat un proiect de lege prin care se propune anexarea de către România a unei părți a regiunii de sud a Ucrainei. Prin acest demers, politicianul marginal încearcă să „recupereze identitatea culturală a populației românești”. Un exemplu clasic din manualul revanșismului rus. Condamnăm ferm încercarea de a pune sub semnul întrebării integritatea teritorială a Ucrainei, de a submina spiritul de bună vecinătate dintre Ucraina și România, a scris diplomatul.

Reacția oficială a venit după ce Diana Șoșoacă a depus un proiect de lege în Parlamentul României, prin care cere „denunțarea Tratatului de bună vecinătate și cooperare dintre România și Ucraina”, ratificat în 1997.