Ucraina l-a demis pe inginerul-șef care a fost pus de Moscova director la centrala nucleară Zaporojie5Foto© realitatea.net

Ucraina l-a demis pe inginerul-șef care a fost pus de Moscova director la centrala nucleară Zaporojie

, 6 știri, 35 vizualizări

Directorul adjunct al centralei nucleare Zaporojie (ZNPP), aflată sub controlul Moscovei, a fost demis din funcție, fiind acuzat că a colaborarat cu forțele ruse, a declarat joi președintele întreprinderii de stat Energoatom din Ucraina, Petro Kotin, care a cerut inginerilor să nu semneze nimic cu rușii și Rosatom, relatează Ukrainska Pravda.

„Cu tristețe trebuie să dau încă o lovitură industriei energetice naționale în general și centralei nucleare Zaporojie în special. Iuri Cerniciuk, inginer-șef adjunct al ZNPP, care și-a îndeplinit îndatoririle în timpul războiului, a trădat Ucraina și a trecut de partea inamicului.

În loc să facă toate eforturile să elibereze centrala cât mai repede cu putință, el a decis să-i ajute pe ocupanții ruși să legalizeze capturarea criminală și îi incită acum pe alți lucrători să facă același lucru", a declarat directorul Energoatom, Petro Kotin, despre inginerul respectiv, Iuri Cerniciuk.