Ucraina se pregătește pentru cea mai grea Iarnă din 20225Foto© stirileprotv.ro

Ucraina se pregătește pentru cea mai grea Iarnă din 2022

, 7 știri, 37 vizualizări

În opinia lui Mark Rutte, Ucraina ar putea avea cea mai grea iarnă de până acum. „Rusia continuă să desfășoare lovituri cu rachete asupra infrastructurilor energetice esențiale ale Ucrainei (…), care s-ar putea confrunta cu cea mai grea iarnă de la începutul invaziei” ruse, a spus Rutte la o conferință de presă comună cu președintele finlandez Alexander Stubb, potrivit Agerpres.

Armata ucraineană continuă să piardă teren pe frontul din estul Ucrainei, unde armata rusă anunță aproape zilnic ocuparea de noi localități, în pofida incursiunii ucrainene lansate în august în provincia rusă Kursk prin care Kievul a sperat că va forța Moscova să mute de pe frontul ucrainean suficiente trupe pentru a-i opri acolo înaintarea.

Mark Rutte confirmă că situația Ucrainei e una foarte dificilă și că e nevoie de sprijinul celorlalte țări pentru a face față în continuare. Ucrainenii „au nevoie de ajutorul nostru continuu, asta este absolut clar. Au nevoie acum și de asemenea ulterior”, după război, a indicat noul secretar general al NATO, salutând „reuniunea foarte importantă”, prevăzută inițial pentru sâmbătă, a liderilor celor circa 50 de țări care oferă ajutor militar Ucrainei în războiul cu Rusia.