Ucraina spune că a avansat până la 35 de km în interiorul regiunii ruse Kursk4Foto© bzi.ro

Ucraina spune că a avansat până la 35 de km în interiorul regiunii ruse Kursk

, 7 știri, 51 vizualizări

Armata ucraineană a avansat între 28 și 35 de kilometri în interiorul regiunii ruse Kursk de la începutul unei ofensive lansate pe 6 august, deschizând astfel un nou front pe teritoriul rus, a anunțat marți, 20 august, generalul Oleksandr Sîrski, comandantul-șef al forțelor armate ucrainene. În replică, Rusia a format noi grupări de trupe, denumite „Belgorod”, „Briansk” și „Kursk”, care au ca scop apărarea acestor regiuni de frontieră cu Ucraina.

Într-o intervenție la televiziunea publică ucraineană, generalul Sîrski a mai precizat că armata rusă a început să trimită întăriri atât în regiunea Kursk, cât și pe frontul din estul Ucrainei, unde se concentrează pe axa de atac spre orașul Pokrovsk. Sîrski a adăugat că forțele ucrainene controlează în prezent 1.263 de kilometri pătrați de teritoriu și 93 de așezări în regiunea Kursk.

Situația pe frontul de est rămâne „dificilă”, a recunoscut președintele ucrainean Volodimir Zelenski într-o declarație separată. El a menționat că luptele intense se desfășoară în apropierea nodului logistic de la Pokrovsk și în zona orașului Torețk, unde trupele ruse avansează, revendicând anterior controlul asupra orașului New York, situat aproape de Torețk.