UE: Rusia a trecut la un concept al unui război cu NATO și Occidentul4Foto© jurnalul.ro

UE: Rusia a trecut la un concept al unui război cu NATO și Occidentul

, 5 știri, 80 vizualizări

Stefano Sannino, secretar general al Serviciului European de Acțiune Externă (EEAS), a jusificat deciziile Statelor Unite și Germaniei de a furniza Ucrainei tancuri occidentale avansate și a criticat atitudinea președintelui Rusiei, Vladimir Putin, care pare să schimbe linia politică privind conflictul împotriva Ucrainei.

Vladimir Putin "a trecut de la conceptul operațiunii speciale la un concept al unui război cu NATO și Occidentul", a declarat Stefano Sannino, într-o conferință de presă organizată în Japonia, în cadrul unui turneu în zona Asia-Pacific, informează agenția The Associated Press.

Stefano Sannino susține că furnizarea de tancuri ultramoderne de către Statele Unite și Germania are rolul de a-i ajuta pe ucraineni să se apere mai eficient, nu de a-i transforma în agresori. "Cred că cele mai recente acțiuni în privința livrărilor de armament sunt o evoluție a situației și a faptului că Rusia a început să mute războiul într-o etapă diferită", a afirmat Stefano Sannino, notând că armata rusă comite "atacuri generalizate" asupra civililor și orașelor, nu asupra obiectivelor militare.