Ultima mare sărbătoare din anul bisericesc11Foto© observatornews.ro

Ultima mare sărbătoare din anul bisericesc

, 17 știri, 40 vizualizări

Spunem că ziua de joi aduce ultima mare sărbătoare din anul bisericesc pentru că, după cum se știe, anul bisericesc se termină la sfârșitul lunii august, iar noul an bisericesc începe la 1 septembrie, din acest motiv ziua de 1 septembrie fiind marcată și ea drept sărbătoare cu cruce roșie în calendarul ortodox.

Pe 29 august este prăznuită Tăierea capului Sfântului Ioan Botezătorul. Conform crestinortodox.ro, Tăierea capului Sfântului Ioan Botezătorul este considerată a fi o sărbătoare exhatologică, pentru că prin această sărbătoare ni se revelează că toți cei care nu au fost străini de pocăința vestită de Sfântul Ioan Botezătorul vor ajunge în rai.

Sfântul Ioan Botezătorul s-a născut în cetatea Orini, în familia preotului Zaharia. Elisabeta, mama sa, era descendentă a seminției lui Aaron. Nașterea prorocului Ioan s-a petrecut cu șase luni înaintea nașterii lui Iisus. Nașterea sa a fost vestită de către îngerul Gavriil lui Zaharia, în timp ce acesta slujea la templu. Pentru că nu va da crezare celor vestite de îngerul Gavriil, Zaharia va rămâne mut până la punerea numelui fiului său.