Un bebeluș afgan a fost regăsit de familie la aproape 6 luni de când a fost pierdut în haosul evacuărilor de pe aeroportul din Kabul4Foto© realitatea.net

Un bebeluș afgan a fost regăsit de familie la aproape 6 luni de când a fost pierdut în haosul evacuărilor de pe aeroportul din Kabul

, 5 știri, 135 vizualizări

Băiețelul, pe nume Sohail Ahmadi, avea două luni când a fost pierdut pe aeroportul din capitala afgană. Totul s-a întâmplat pe 19 august, când mii de oameni luaseră cu asalt aeroportul încercând să plece din Afganistanul căzut din nou în mâinile talibanilor.

Hamid Safi, un taximetrist în vârstă de 29 de ani, a fost cel care l-a găsit atunci și l-a dus acasă pentru a-l crește ca și cum ar fi copilul lui. Bebelușul a fost localizat recent în Kabul după ce jurnaliștii Reuters au publicat povestea lui în luna noiembrie. Au urmat mai bine de șapte săptămâni de negocieri și solicitări pentru ca în cele din urmă, Safi să predea copilul rudelor sale din Kabul. Ele vor încerca acum să-l reunească cu părinții și frații lui care au ajuns în Statele Unite după evacuarea din Afganistan.

Tatăl copilului, Mirza Ali Ahmadi, care lucrase ca agent de securitate la ambasada SUA, și mama Suraya se temeau că băiatul va avea de suferit din cauza haosului de pe aeroport, pe măsură ce se apropiau de porți, încercând să prindă un zbor spre Statele Unite.