Un consilier al comandantului șef al armatei ucrainene a fost ucis luni de explozia unui cadou primit de ziua lui3Foto© romanialibera.ro

Un consilier al comandantului șef al armatei ucrainene a fost ucis luni de explozia unui cadou primit de ziua lui

, 8 știri, 31 vizualizări

Grenadele date comandantului șef adjunct al Forțelor Armate ale Ucrainei, Ghenadi Ciastiakov, au fost incluse în „setul cadou” primit de la colegul lui, colonelul Timcenko. Ofițerul a depus deja mărturie, spunând că a decis singur să facă acest cadou, punând o sticlă de whisky Black Label și șase grenade într-o cutie de lemn. Acest lucru a fost confirmat și de trei martori în fața cărora Timcenko i-a dat cadoul maiorului Ciastiakov.

„Chiar i-am spus lui Ciastiakov: Este greu să te surprind, așa că îți dau grenade de luptă și o sticlă de whisky bun”, a declarat colonelul în fața anchetatorilor. Sursa citată scrie că Ciastiakov și-a luat apoi copiii de la școală și au mers acasă, unde a început să despacheteze cadourile. „El a crezut că în cutie nu erau grenade militare, ci pahare de forma unei grenade”, au declarat surse pentru NV.

Ministrul Afacerilor Interne din Ucraina, Igor Klimenko, a spus că, din cauza faptului că tragedia din Ciaika a generat o mulțime de supoziții și știri false, e nevoit să ofere versiunea principală a poliției.