Un eveniment trist umbrește manifestările de la Focșani8Foto1Video© observatornews.ro

Un eveniment trist umbrește manifestările de la Focșani

, 15 știri, 39 vizualizări

Maratonul organizat la 165 de ani de la Unirea Principatelor Române s-a încheiat tragic pentru Ilie Roșu, unul dintre cei mai cunoscuți maratoniști. Acesta a încetat din viață chiar în timpul cursei. Tragedia s-a produs pe strada Unirea Principatelor, la scurt timp după ce participanții la cea de-a 8-a ediție a Maratonului Unirii au plecat de la start din centrul Focșaniului.  În timp ce alerga, Ilie Roșu a suferit un stop cardio-respirator. Potrivit primelor informații, acesta a căzut secerat la pământ. Unul dintre oamenii prezenți la maraton, i-a făcut acestuia masaj cardiac.

La fața locului a ajuns și un medic de la Spitalul Militar din Focșani care tocmai ieșise din tură. Însă, în ciuda manevrelor de resuscitare, medicii nu au mai putut face nimic pentru viața acestuia.

„Nu există om pe pământ care să nu iubească mișcarea în aer liber și care să nu-i respecte pe cei care fac sport. De multe ori, în timpul alergării, descoperim în noi energii necunoscute, pe care am putea să le folosim zilnic pentru a ne atinge obiectivele și pentru a ne educa voința pentru a învinge.