Un fost consilier în Ministerul Mediului a recunoscut că a luat mită 1,3 milioane de lei© bzi.ro

Un fost consilier în Ministerul Mediului a recunoscut că a luat mită 1,3 milioane de lei

, 14 știri, 83 vizualizări

Fostul specialist (consultant) și ulterior consilier superior în cadrul Serviciului Finanțări Investiții din Ministerul Mediului și Pădurilor, Gheorghe Tuluc, a fost trimis în judecată pentru trei infracțiuni de luare de mită, în baza acordului de recunoaștere a vinovăției. În același dosar sunt încă două persoane fizice, cercetate pentru complicitate la luare de mită, și acestea recunoscând faptele.

Potrivit unui comunicat transmis marți de DNA, în acordurile de recunoaștere a vinovăției, procurorii au reținut faptul că, în perioada 2011-2012, în contextul realizării proiectelor „Acumulare nepermanentă Corbești, jud. Bihor”, „Creșterea siguranței în exploatare a barajului și lacului de acumulare Dridu, județul Ialomița” și „Servicii pentru pregătirea și execuția designului sistemului de monitorizare, verificare, procurare, pregătire, instalare, activare și testare pentru 2 locații Sinaia și Săcele”, Gheorghe Tuluc, ar fi primit de la trei oameni de afaceri suma totală de 1.293.900 lei.

Sumele de bani au fost primite în legătură cu îndeplinirea atribuțiilor de serviciu și se refereau la verificarea și promovarea documentațiilor tehnico-economice ale obiectivelor de investiții ce erau finanțate din bugetul de stat sau credite externe, supervizarea calitativă și cantitativă a lucrărilor realizate și favorizarea societății unuia dintre oamenii de afaceri cu ocazia organizării unei licitații, în sensul că i-a pus la dispoziție caietul de sarcini anterior publicării anunțului de participare la licitație.