Un general NATO spune că se fac planuri pentru evacuarea unui număr mare de răniți în cazul unui război cu Rusia5Foto© hotnews.ro

Un general NATO spune că se fac planuri pentru evacuarea unui număr mare de răniți în cazul unui război cu Rusia

, 6 știri, 61 vizualizări

Război în Ucraina. NATO face planuri pentru evacuări medicale de amploare ale soldaților răniți în caz de război cu Rusia, a declarat într-un interviu pentru Reuters generalul-locotenent Alexander Sollfrank, șeful comandamentului logistic al NATO. Situația ar fi diferită de experiența aliaților în Afganistan și Irak.

Într-un eventual conflict cu Rusia, armatele occidentale se vor confrunta cel mai probabil cu o zonă de război mult mai mare, cu un număr mai mare de soldați răniți și cu o absență temporară a superiorității aeriene în apropierea frontului, a spus generalul german. "Va fi o provocare asigurarea rapidă de îngrijire medicală de înaltă calitate pentru, în cel mai rău caz, un număr mare de răniți", a spus el, fără a preciza la câți soldați răniți s-ar aștepta NATO.

Planificarea evacuărilor medicale face parte dintr-o acțiune mai amplă a NATO, determinată de invadarea Ucrainei de către Rusia în 2022, prin care alianța urmărește să-și revizuiască și să-și amplifice capacitatea de a descuraja și de a se apăra împotriva atacurilor rusești.