Un înalt diplomat rus avertizează Occidentul să nu lupte împotriva „puterii nucleare” într-un discurs la ONU2Foto© hotnews.ro

Un înalt diplomat rus avertizează Occidentul să nu lupte împotriva „puterii nucleare” într-un discurs la ONU

, 4 știri, 0 vizualizări

Război în Ucraina. "Nu am de gând să vorbesc despre lipsa de sens și despre cât de periculos ar putea fi să încerci să lupți pentru victorie împotriva unei puteri nucleare", a declarat Serghei Lavrov, ministrul rus de Externe. În fața Adunării Generale a ONU, Serghei Lavrov le-a reamintit țărilor occidentale că este greu să se pună cu "o putere nucleară precum Rusia". "Occidentul speră să învingă Rusia folosind regimul neo-nazist ilegitim de la Kiev, dar astfel pregătește Europa pentru o aventură sinucigașă", a declarat Serghei Lavrov, ministrul rus de Externe.

Lavrov, care a vorbit în locul lui Vladimir Putin, a mai subliniat că aderarea Ucrainei la NATO ar reprezenta o linie roșie pentru Kremlin. Declarațiile care dau fiori reci vin la numai trei zile după ce Putin a anunțat noi schimbări în doctrina sa nucleară.

Liderul de la Kremlin a avertizat că ar putea folosi arme nucleare împotriva NATO dacă vreo rachetă a Vestului, lansată din Ucraina, lovește Rusia. "Documentul revizuit propune să considere orice agresiune a unui stat non-nuclear împotriva Rusiei, dar cu participarea sau sprijinul unei stat nuclear, drept un atac comun asupra Federației Ruse", a declarat Vladimir Putin, președintele Rusiei.