Un jurnalist ucrainean a fost împușcat mortal de lunetiști ruși în Herson, în timp ce unul italian a fost rănit7Foto© hotnews.ro

Un jurnalist ucrainean a fost împușcat mortal de lunetiști ruși în Herson, în timp ce unul italian a fost rănit

, 11 știri, 31 vizualizări

Jurnalistul italian Corrado Zunino, trimis special în Ucraina al cotidianului La Repubblica, a fost rănit în urma unei ambuscade a lunetiștilor ruși în zona orașului Herson din sudul Ucrainei, dar interpretul său ucrainean care-l însoțea, Bogdan Bitik, a fost ucis, relatează miercuri agențiile AFP și EFE, citate de Agerpres.

„Acum merg dinspre Herson către Odessa. Sunt bine, am o rană la umărul drept, atins de glonțul care l-a lovit pe marele meu prieten Bogdan. Cred că a murit, la începutul podului Herson. O durere infinită. Avea jacheta inscripționată cu cuvântul "Press"” peste vesta antiglonț, a scris jurnalistul italian pe Twitter.

El a relatat apoi telefonic desfășurarea incidentului: „Am fost atinși (de glonț), l-am văzut pe Bogdan la pământ, nu se mișca, eu m-am târât în afara liniei de foc. Am alergat până când m-am prăbușit pe un automobil civil. Aveam sânge pe mine, m-au dus la un spital din Herson”.

Am vorbit cu ministrul Kuleba, care m-a asigurat de cooperarea autorităților ucrainene
Antonio Tajani,
Un jurnalist ucrainean, angajat de La Reppublica, ucis de un lunetist…