Un nou tip de burse pentru elevi apare într-un proiect de ordonanță de urgență6Foto© observatornews.ro

Un nou tip de burse pentru elevi apare într-un proiect de ordonanță de urgență

, 11 știri, 16 vizualizări

”Modificările se vor aplica începând cu anul școlar viiror 2024 - 2025. Modul practic de acordare a burselor este detaliat în Metodologia de acordare a burselor pe care o vom lansa astăzi în consultare publică. În acest moment, elevii pot beneficia de bursă olimpică de excelență I și II, bursă de merit, bursă socială, bursă tehnologică și bursă pentru participarea școlară a mamelor minore. Toate aceste categorii se mențin în Legea învățământului preuniversitar și practic odată cu noua lege am triplat numărul beneficiarilorde burse din școlile din România”, a declarat Ligia Deca.

”Ordonanța despre care vorbim astăzi prevede introducerea în lege a unui nou tip de bursă, bursa de reziliență. Scopul acestei burse este de a motiva și elevii care au în acest moment și rezultate medii, să progreseze. Este o formă de a stimula progresul individual în învățare.

Cuantumul bursei de reziliență va fi de 300 de lei pe lună, iar bursa se va acorda elevilor care au obținut cel puțin media anuală 7 și se află printre primii 30 la sută dintre elevii din clasă, din punct de vedere al rezultatelor.