Un nou val de acțiuni de phishing în care este folosit numele Poștei Române4Foto© adevarul.ro

Un nou val de acțiuni de phishing în care este folosit numele Poștei Române

, 7 știri, 21 vizualizări

Compania națională „Poșta Română” avertizează asupra unui nou val de acțiuni pishing în care îi este folosit numele. Infractorii cibernetici atentează la conturile și datele personale ale utilizatorilor de internet prin e-mail-uri și SMS-uri în care se folosesc de numele Poștei Române.

Un comunicat de presă al Companiei Naționale „Poșta Română” avertizează asupra acestui val de infracțiuni în care îi este folosit numele, de altfel aceștia transmit că victimele sunt alese la întâmplare: unele sunt clienți ai companiei, iar alții nu folosesc serviciile poștale ale companiei.

Hakerii trimit un SMS, de pe un număr de telefon din România, prin care destinatarului i se comunică faptul că are de primit un colet, dar adresa este incorectă sau informațiile nu sunt complete. Destinatarului i se pune la dispoziție un link, pe care ar trebui să-l copieze în browser și să-l deschidă. Pagina web către care îl duce link-ul îi cere persoanei care o deschide să completeze datele personale, de la adresa, până la toate detaliile aflate pe cardul bancar.