Un român condamnat în Spania a primit dreptul la eutanasiere. Deși a împușcat 5 persoane, instanță i-a acordat o „moarte demnă”3Foto© libertatea.ro

Un român condamnat în Spania a primit dreptul la eutanasiere. Deși a împușcat 5 persoane, instanță i-a acordat o „moarte demnă”

, 4 știri, 57 vizualizări

Judecătorii Secției a 2-a a Curții Provinciale din Tarragona au respins apelurile pentru oprirea eutanasierii lui Marian Eugen Sabău, relatează cotidianul spaniol El Pais.

Decizia a fost luată joi, 4 august, în spatele ușilor închise, de cei trei judecători. Anterior, după ce românul a solicitat dreptul de a muri asistat, sindicatul polițiștilor din Spania a intervenit și a solicitat ca mai întâi românul să fie judecat pentru faptele sale. Avocații lui Sabău au reușit însă să fie mai convingători, astfel că magistrații i-au oferit acestuia dreptul la „o moarte demnă”, așa cum scrie presa iberică.

Marian Eugen Sabău (46 de ani) lucra ca agent de pază și, este acuzat de tentativă de omor, după ce a împușcat trei foști colegi de muncă. Incidentul a avut loc  pe 14 decembrie 2021, după ce firma la care Sabău era angajat a decis să-l concedieze din cauza unui conflict de muncă. După ce a intrat înarmat și a tras asupra unor colegi, el a încercat să fugă.