Un sofer baut a lovit o masina in care se afla o familie ce se intorcea de la Aeroportul Iasi© bzi.ro

Un sofer baut a lovit o masina in care se afla o familie ce se intorcea de la Aeroportul Iasi

, 7 știri, 132 vizualizări

Sâmbătă seară, la ora locală 18:06, un cutremur de mică intensitate a zguduit județul Buzău, într-o zonă cunoscută pentru activitatea seismică, Vrancea. Conform Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP), magnitudinea seismului a fost de 3,3 pe scara Richter. Cutremurul s-a produs la o adâncime de 114,3 kilometri, ceea ce i-a redus impactul la suprafață.

Locația exactă a seismului a fost situată la aproximativ 55 km nord-vest de Buzău, 57 km est de Brașov, 58 km sud-est de Sfântu-Gheorghe, 63 km nord de Ploiești, 72 km vest de Focșani și 91 km nord-est de Târgoviște. În ciuda faptului că magnitudinea nu a fost una considerabilă, cutremurele din zona Vrancea sunt de obicei resimțite pe o rază extinsă din cauza adâncimii la care au loc.

Anul acesta, cel mai semnificativ cutremur a avut loc pe 11 august în județul Arad, având o magnitudine de 4,7. Comparativ cu acesta, seismul de sâmbătă a fost considerabil mai slab, dar este important să rămânem vigilenți și pregătiți pentru orice eventualitate.