Un tablou din colecția lui Ceaușescu a fost găsit în Bulgaria. Lucrarea ar valora 50 de milioane de euro11Foto© romanialibera.ro

Un tablou din colecția lui Ceaușescu a fost găsit în Bulgaria. Lucrarea ar valora 50 de milioane de euro

, 13 știri, 36 vizualizări

Un tablou realizat de Jackson Pollock, pictor expresionist american, a fost găsit în Bulgaria, iar specialiștii bulgari confirmă că această operă de artă i-ar fi aparținut lui Nicolae Ceaușescu, fostul președinte al României.

Agenția bulgară de presă Novinite precizează că tabloul a fost găsit într-o operațiune comună realizată de poliția bulgară și de poliția greacă, sub coordonarea organizației Europol. Operațiunea polițiștilor era menită să destructureze o rețea de traficanți de opere de artă.

Un oficial din Ministerul de Interne de la Sofia, Petar Todorov, a declarat că una dintre lucrările găsite de polițiști a fost realizată, conform expertizei, de faimosul pictor american Jackson Pollock (1912 – 1956). Un detaliu interesant, care sporește valoarea tabloului, este că, pe spatele său, a fost găsită și o mențiune care pare a fi o dedicație scrisă chiar de Jackson Pollock.