Un tânăr din Constanța, în stare gravă după o infecție la o măsea. Într-o lună a suferit 7 intervenții chirurgicale6Foto© observatornews.ro

Un tânăr din Constanța, în stare gravă după o infecție la o măsea. Într-o lună a suferit 7 intervenții chirurgicale

, 7 știri, 45 vizualizări

Reprezentanții Spitalului Județean Constanța au reacționat, marți, printr-un comunicat de presă, în urma acuzațiilor făcute în spațiul public de familia unui pacient internat în secția Anestezie Terapie Intensivă, potrivit cărora acesta nu ar fi beneficiat de îngrijiri medicale adecvate. Medicii sunt blamați pentru starea critică în care acesta se află, potrivit news.ro.

Astfel, unitatea medicală a precizat că pacientul a beneficiat până în prezent de 47 de zile de spitalizare în valoare totală de 74.440,90 de lei. Spitalul a prezentat și costurile defalcate: analize de laborator - 5.245,79 de lei, investigații paraclinice de radiologie - 3.841,10 de lei (investigații de înaltă performanță - 3.149.00 de lei), cheltuieli medicamente - 32.211,06 de lei, cheltuieli materiale sanitare - 15.235,95 de lei, intervenții chirurgicale - 5.110,14 de lei, cheltuieli directe și indirecte - 12.796,86 de lei.

„La momentul prezentării în Unitatea Primiri Urgențe, pacientul se afla în stare gravă, iar prima intervenție chirurgicală de urgență a fost efectuată la scurt timp de la preluare. Pentru salvarea acestui tânăr, o echipă medicală multidisciplinară a depus și depune în continuare eforturi semnificative. Familia pacientului s-a prezentat zilnic la vizită și a primit de fiecare dată informații despre starea acestuia, inclusiv documentele medicale solicitate pentru o a doua opinie medicală, în vederea unui eventual transfer, dar care nu s-a finalizat”, a transmis Spitalul Județean Constanța.