Uneori în viață poți plăti pentru greșelile altora! Andreea Răducan a rupt tăcerea și a vorbit despre dopajul Simonei Halep4Foto© a1.ro

Uneori în viață poți plăti pentru greșelile altora! Andreea Răducan a rupt tăcerea și a vorbit despre dopajul Simonei Halep

, 5 știri, 37 vizualizări

Încă din prima zi în care a apărut știrea cazului de dopaj în care e implicată Simona Halep (31 de ani, 10 WTA) s-a făcut o comparație între această poveste și ce a pățit fosta gimnastă, Andreea Răducan, la Jocurile Olimpice din 2000, găzduite de Sydney.

Atunci, sportul românesc a trăit un adevărat șoc, chiar și mai mare decât ce vedem, astăzi, în cazul Simonei. Pentru că atunci Andreea Răducan a pierdut aurul olimpic, câștigat la individual compus din cauza unor pastile de nurofen pe care le-a primit din partea doctorului echipei pentru o banală răceală! Acest caz dramatic a fost ultramediatizat în presa internațională.

După un proces dureros, doctorul echipei României a fost găsit vinovat de neglijență, pentru că ar fi trebuit să știe că medicamentul respectiv (n.r. – nurofen) conține o substanță interzisă. Drept urmare, el a fost suspendat până la Jocurile Olimpice de la Atena, în 2004. Degeaba însă! Răducan a rămas fără aurul de la individual compus, dar a păstrat titlurile olimpice câștigate cu echipa României și la sărituri.