Uniunea Europeană oferă un ajutor de un miliard de euro pentru reconstrucția Turciei2Foto© romanialibera.ro

Uniunea Europeană oferă un ajutor de un miliard de euro pentru reconstrucția Turciei

, 4 știri, 29 vizualizări

Comisia Europeană a anunțat luni, la Bruxelles, că va contribui cu 1 miliard de euro la eforturile de reconstrucție din Turcia ca urmare a cutremurelor violente din luna februarie.

Anunțul a fost făcut de președinta executivului comunitar, Ursula von der Leyen, în cadrul unei conferințe a donatorilor organizate în cooperare cu Turcia, ce reunește peste 400 participanți – state membre ale UE, țări candidate și potențial candidate, țări vecine și partenere, membri ai G20 (cu excepția Rusiei), precum și ONU, alte organizații internaționale, actori din domeniul umanitar și instituții financiare internaționale și europene.

„Milioane de persoane sunt acum fără adăpost și trăiesc în corturi în condițiile în care iarna nu s-a încheiat. Trebuie să fie reconstruite școli și locuințe, cu cele mai ridicate standarde de siguranță seismică. Rețeaua de apă și celelalte infrastructuri esențiale trebuie să fie reparate. Serviciile publice și companiile au nevoie de capital pentru a reporni”, a declarat Ursula von der Leyen.