Unul dintre cei mai campioni la patinaj artistic, dublu-campion olimpic al Uniunii Sovietice, a murit la 91 de ani4Foto2Video© cancan.ro

Unul dintre cei mai campioni la patinaj artistic, dublu-campion olimpic al Uniunii Sovietice, a murit la 91 de ani

, 5 știri, 14 vizualizări

Este doliu în lumea sportului. Oleg Protopopov, legenda patinajului artistic, a murit la vârsta de 91 de ani. Alături de soția lui, campioana Liudmila Belousova, a format o echipă îndelung apreciată și respectată în lumea patinajului artistic. Iată detaliile mai jos, în articol.

Oleg Protopopov s-a stins din viață la vârsta de 91 de ani. Legenda patinajului artistic a fost campion în perioada sovietică. A format o echipă pe scena sportului alături de cea care i-a fost soție, și anume Liudmila Belousova. Între anii 1964 și 1968, Oleg Protopopov a fost dublu campion olimpic și de patru ori campion mondial și european, alături de soție.

A fost sportivul care a creat „spirala iubirii”, o figură pe care a aplicat-o pe patinoar, cu soția sa. În anul 1979, însă, aveau să ceară azil politic în Elveția, în timp ce se aflau la un turneu de gală. Ani mai târziu, în 1995, cei doi aveau, deja, cetățenie elvețiană și, pentru a-și arăta respectul și recunoștința pentru țara care i-a „adoptat”, au participat la Jocurile Olimpice.