USR și PMP, discuții despre construirea unei alternative de dreapta la alegerile din 20244Foto© realitatea.net

USR și PMP, discuții despre construirea unei alternative de dreapta la alegerile din 2024

, 6 știri, 19 vizualizări

Liderii USR și PMP, Cătălin Drulă și Eugen Tomac, au negociat miercuri construirea unei alternative de dreapta la coaliția PSD-PNL în contextul anului electoral 2024, potrivit unui comunicat USR. De notat că de la discuțiile de miercuri dintre USR și PMP a lipsit Forța Dreptei, partidul fondat de Ludovic Orban. Echipele de negociatori au discutat despre cele patru rânduri de alegeri din 2024 și posibilitatea de a da votanților o alternativă la alianța dintre partidele conduse de Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, conform g4media.ro.

USR e cotată în sondaje la 11-12% din intențiile de vot, PMP – la 4%. USR face parte din familia europeană Renew, în timp ce PMP e parte din Partidul Popular European.

„România trebuie salvată de la prăpastia socialist-securistă săpată de PSD și sateliții săi. Reformele din PNRR, banii europeni pentru investiții și preocuparea pentru binele comunității nu pot fi asigurate în România decât de un pol de dreapta cu orientare modernistă și axată pe interesul românilor, nu al specialilor de partid”, a declarat Cătălin Drulă.