Vaccinul HPV, compensat din această toamnă pentru persoanele între 18 și 45 de ani4Foto1Video© antena3.ro

Vaccinul HPV, compensat din această toamnă pentru persoanele între 18 și 45 de ani

, 8 știri, 13 vizualizări

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat joi că vaccinul HPV va fi compensat și pentru băieți, dar și pentru femeile cu vârsta cuprinsă între 18 și 45 de ani. De această gratuitate se va putea beneficia din toamna acestui an.

În prezent, o singură doză de vaccine HPV costă în farmacii în jur de 600 de lei. Fetele cu vârsta cuprinsă între 11 și 18 ani beneficiază de acest vaccin gratuit și poate fi administrat de medicii de familie.

"Compensarea devine operațională din această toamnă, probabil luna septembrie, septembrie-octombrie, va deveni operațională. Nu e vorba doar de vaccinul HPV, e vorba și de alte tipuri de vaccinuri de interes pentru public, cum e vaccinul gripal sau de vaccinuri pentru pacienții cu boli cronice. E o schimbare și aici, totală, de sistem. În primul rând, că nu era niciun sistem pentru pacienții cu boli cronice. Își cumpărau vaccinurile și păcat că nu sunt cei de la Asociația Pacienților cu Boli Cronice aici, să vă spună ce eforturi financiare trebuiau să facă, ca să se vaccineze.