Val de schimbări la vârful prefecturilor6Foto© realitatea.net

Val de schimbări la vârful prefecturilor

, 8 știri, 62 vizualizări

Guvernul a eliberat din funcție 14 prefecți și 11 subprefecți, care au demisionat în cea mai mare parte, deoarece candidează la alegerile din 9 iunie. În locul lor au fost numite alte persoane, printre care și un nou prefect pentru Capitală. Pe lista noilor prefecți se află și Mugur-Mihai Toader (PSD), fost primar al Sectorului 2 în mandatul 2016 – 2020, numit la Capitală. În total, este vorba de desemnarea a 14 prefecți și șapte subprefecți la nivelul întregii țări.

Legea nr. 115 din 2015 pentru alegerea autorităților administrației publice locale interzice ca prefecții și subprefecții să poată candida fără ca mai întâi să își dea demisia din funcție cu cel puțin 50 de zile înaintea datei alegerilor. Acesta este și motivul care a dus la valul de demisii.

Lista prefecților și subprefecților eliberați din funcție Guvernul a comunicat lista prefecților eliberați din funcție: Radu-Valeriu Perianu (Argeș); Bogdănel Lucian-Gabriel Bogdănel (Bacău); Valentin Barbu (Călărași); Claudiu Gavril-Sorin (Galați); Iulian-Vasile Popescu (Gorj); Călin-Petru Marian (Hunedoara); Petru-Bogdan Cojocaru (Iași); Vasile-Adrian Niță (Neamț); Mario-Lucian De Mezzo (Olt); Daniel-Virgiliu Nanu (Prahova); Radu-Tiberiu Roca (Satu Mare); Haralambie Epure (Teleorman); Nicușor Halici (Vrancea); Rareș Hopincă (București).