Viktor Orban, ironic la Băile Tușnad: „Vestea bună e că nu am primit instrucțiuni diplomatice de la București, ce să spun și ce să nu spun”6Foto© cotidianul.ro

Viktor Orban, ironic la Băile Tușnad: „Vestea bună e că nu am primit instrucțiuni diplomatice de la București, ce să spun și ce să nu spun”

, 11 știri, 63 vizualizări

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a declarat, sâmbătă, în deschiderea discursului susținut la Universitatea de Vară de la Băile Tușnad, că nu a primit "instrucțiuni diplomatice" de la București, despre ce să spună și ce să nu spună la Tusvanyos și a vorbit de întâlnirea avută cu prim-ministrul român, Marcel Ciolacu.

"Prima veste bună este că nu s-a făcut așa mare tam-tam cum s-a făcut anul trecut, nu am primit nici instrucțiuni diplomatice de la București, ce să spun și ce nu să spun, însă am primit o invitație la un dialog la nivel de prim-ministru și s-a și întâmplat acest lucru. Anul trecut când ne-am întâlnit, după întâlnirea respectivă cu premierul României, am spus că este 'beginning of a beautiful friendship', adică 'începutul unei prietenii frumoase', și mai spuneam că da, am făcut progrese, am făcut un pas în față", a declarat Orban, potrivit traducerii oficiale.

"Și dacă e să trecem în revistă ce s-a întâmplat de atunci, într-adevăr am bătut niște recorduri în ceea ce privește cifrele, schimburile economice. România este un partener important, dacă nu cel mai important partener economic pentru Ungaria. Am discutat despre un TGV și am discutat și despre aderarea României la Schengen. Și am spus că în toamnă vom pune pe agenda aderarea României la zona Schengen și, dacă se poate și sperăm că se poate, o să avem și un vot în favoarea aderării României la zona Schengen", a spus Orban, potrivit traducerii asigurate de organizatori.

Nu am primit instrucțiuni de la București, am primit de la Bruxelles
Viktor Orbán,
Discursul ținut de Viktor Orban la Băile Tușnad: „Nu am primit…
Vestea bună e că nu am primit instrucțiuni diplomatice de la București, ce să spun și ce să nu spun
Viktor Orbán,
Orban: „Vestea bună e că nu am primit instrucțiuni diplomatice de la…
Vestea bună este că nu am primit instrucțiuni de la București ce să spun și ce să nu spun
Viktor Orbán,
Viktor Orban la Tusvanyos: „Vestea bună este că nu am primit…