Vine nota de plată. Boloș se plânge, în șoaptă, că nu sunt bani pentru majorările de salarii și de pensii aprobate de Guvern3Foto© realitatea.net

Vine nota de plată. Boloș se plânge, în șoaptă, că nu sunt bani pentru majorările de salarii și de pensii aprobate de Guvern

, 7 știri, 26 vizualizări

Șeful Guvernului, Marcel Ciolacu, a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanța.

„Vedeți că am intrat în procedura de implementare. O să explice doamna ministru foarte clar. Am dat și ordonanța”, a explicat Marcel Ciolacu, chestionat când vom avea în România salariul minim european, vineri la Parlament.

Premierul a mai spus că mecanismul propriu zis va începe de la 1 iulie. „Da, începe mecanismul. Nu putem rămâne, e un pic cam empirică această formă în care e o negociere cu actorii sociali, patronate și sindicate și Guvernul hotărăște cu cât se mărește și cum, în funcție de anumiți parametri. Cred că trebuie să fie ceva predictibil și un mecanism foarte clar, mai ales că acum va fi un mecanism la nivel european”, a concluzionat Ciolacu.