Violențe la Leeds - Cei patru copii români preluați de autoritățile britanice se întorc temporar în familie, la un unchi4Foto© puterea.ro

Violențe la Leeds - Cei patru copii români preluați de autoritățile britanice se întorc temporar în familie, la un unchi

, 12 știri, 37 vizualizări

Cei patru copii români preluați de autoritățile britanice, după ce unul dintre ei a ajuns la spital cu o lovitură la cap, se întorc temporar în familie, la un unchi, anunță, marți seară, Ministerul de Externe. Decizia a fost luată de instanța din Marea Britanie, pe durata audierilor, fiind în interesul copiilor.

„Cei patru copii români, preluați de serviciile sociale britanice în urma incidentelor din comunitatea românească din Leeds, se vor întoarce, temporar, în familie, pe perioada audierilor și anchetei în desfășurare, urmând să fie preluați în plasament de unchiul patern. Decizia aparține instanței din Marea Britanie”, a transmis, marți seară, Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție, potrivit news.ro.

Președintele instituției, Rareș Petru Achiriloaie, afirmă că ”este o măsură luată în interesul acestor copii, astfel încât trauma lor să nu fie încă și mai mare decât cea provocată deja de cele întâmplate până acum”.