Virgil Popescu, despre facturile la energie: “Stau să mă gândesc dacă nu fac cumva intenționat ca să își bată joc de oameni”15Foto© rfi.ro

Virgil Popescu, despre facturile la energie: “Stau să mă gândesc dacă nu fac cumva intenționat ca să își bată joc de oameni”

, 36 știri, 305 vizualizări

“Da, furnizorii au greșit și au greșit că au emis facturi către oameni, unii dintre ei, să zicem, fără compensare, fără plafonare. Un mare furnizor până astăzi a dat drumul la facturi fără să aplice legea.

Abia astăzi și probabil în urma controlului declanșat de către Autoritatea de Protecția Consumatorului, solicitat de mine săptămâna trecută, pentru a verifica la absolut toți furnizorii de energie electrică și gaze naturale dacă aplică legea (…) și eu am primit factură de la acel furnizor necompensată și neplafonată, abia în urma acestui control care a pornit și avansează au început să emită facturi.

Toți au dat, să zicem așa, în ghilimele, vina pe faptul că a trebuit să-și adapteze programele informatice. Atât de greu să fie să-ți adaptezi un program informatic pentru a face niște scăderi, înmulțiri, împărțiri? Până la urmă lucrurile sunt simple”, a afirmat ministrul Energiei la Realitatea Plus.