Vladimir Putin, despre extinderea NATO spre Est: Dacă Ucraina s-ar alătura, rachetele Alianței pot ajunge la Moscova în 7-10 minute4Foto© observatornews.ro

Vladimir Putin, despre extinderea NATO spre Est: Dacă Ucraina s-ar alătura, rachetele Alianței pot ajunge la Moscova în 7-10 minute

, 6 știri, 91 vizualizări

El a spus că extinderea NATO spre Est și apropierea infrastructurii sale de frontierele Rusiei "are o importanță practică" pentru Moscova. După aderarea unor țări din Europa de Est la Alianță, SUA au convenit cu România și Polonia cu privire la instalarea pe teritoriile lor a unor lansatoare de rachete ca parte a dispozitivului de apărare antirachetă, iar acestea pot fi utilizate nu numai în scopuri defensive, a afirmat Vladimir Putin, citat de publicația RBC. Putin susține că rachetele ce ar putea fi lansate din România sau Polonia ar putea ajunge în centrul Rusiei în 15 minute.

Desfășurarea unor rachete sovietice în Cuba nu a fost acceptată de SUA, încercări de acest gen au fost întreprinse de Uniunea Sovietică în timpul crizei rachetelor cubaneze, a amintit Putin, afirmând că o cauză a îngrijorărilor SUA de la acea vreme a fost că timpul de zbor al unei rachete din Cuba până în centrul industrial al SUA, inclusiv Washington, este de 15 minute.

"Pentru ca acest interval de zbor să fie redus la 7-10 minute, ar trebui ca noi să ne instalăm rachetele la granița de sud a Canadei sau la granița de nord a Mexicului. Credeți că aceasta va fi sau nu atunci o linie roșie pentru SUA?", a mai spus președintele rus în cadrul emisiunii de la postul public de televiziune.