Volodimir Zelenski așteaptă un „dialog” cu Administrația de la Beijing pe tema inițiativelor de negocieri3Foto© antena3.ro

Volodimir Zelenski așteaptă un „dialog” cu Administrația de la Beijing pe tema inițiativelor de negocieri

, 5 știri, 78 vizualizări

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a afirmat că așteaptă "dialog" cu administrația de la Beijing pe tema inițiativelor de negocieri, în contextul în care președintele Chinei, Xi Jinping, s-a aflat în vizită în Rusia.

"Noi am propus Chinei să devină un partener" pentru soluționarea conflictului. "Noi invităm China la dialog, așteptăm un răspuns. Primim semnale, dar nimic concret", a afirmat Volodimir Zelenski, citat de cotidianul Le Monde.

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a afirmat marți că a avut discuții "foarte importante" cu omologul său chinez, Xi Jinping, privind perspectivele relațiilor bilaterale, dar a admis că Ucraina și Occidentul nu vor accepta planul de pace propus de Beijing. "Noi apreciem că numeroase puncte ale planului de pace propus de China pot servi ca bază pentru soluționarea pe cale pașnică, atunci când vor fi pregătiți Occidentul și Kievul. Cu toate acestea, nu observăm în acest moment disponibilitate în acest sens din partea lor", a precizat Vladimir Putin după întâlnirea cu Xi Jinping.