Zăpadă de 180 de cm la Bâlea Lac4Foto© romanialibera.ro

Zăpadă de 180 de cm la Bâlea Lac

, 7 știri, 31 vizualizări

Meteorologii anunță încă două zile cu ninsori, lapoviță și ploi abundente în toată țara. Iar temperaturile scad până la limita înghețului în unele zone. În prezent, cel mai mare strat de zăpadă de la o stație meteo din Sibiu este de 180 de cm la Bâlea Lac. Accesul în zona turistică Bâlea Lac se poate face doar cu telecabina, dacă sunt bune condițiile meteo. Circulația rutieră este închisă pe Transfăgărășan, între Bâlea Cascadă și Bâlea Lac.

Salvamontiștii avertizează că riscul de producere a unor avalanșe în Munții Făgăraș și în Masivul Bucegi este foarte ridicat, evaluat la 4 pe o scară de la unu la cinci. Salvatorii le recomandă turiștilor să ”prioritizeze siguranța” și să evite ”orice activitate” în aceste zone.

”Având în vedere ninsorile din ultima perioadă, salvatorii montani din cadrul Serviciului Public Județean Salvamont – Salvaspeo Brașov îndeamnă turiștii să evite drumețiile în masivele Făgăraș și Bucegi. Avertismentul vine în urma evaluărilor recente care indică un risc de gradul 4 – MARE de avalanșă în aceste zone. În ciuda frumuseții sale, muntele poate deveni extrem de periculos, mai ales sub impactul condițiilor meteorologice severe”, transmit, miercuri seară, reprezentanții Salvamont Brașov.