Zeci de oameni morți, găsiți într-o remorcă de camion, în SUA4Foto1Video© libertatea.ro

Zeci de oameni morți, găsiți într-o remorcă de camion, în SUA

, 6 știri, 69 vizualizări

Cel puțin 46 de persoane au fost găsite moarte în interiorul unui camion, luni, în San Antonio, potrivit autorităților, într-un eveniment pe care primarul Ron Nirenberg l-a numit „o tragedie umană îngrozitoare". Consiliera municipală Adriana Rocha Garcia s-a referit la victime ca fiind migranți, după ce a fost informată despre situație de către șeful poliției din San Antonio.

Autoritățile au fost alertate la fața locului cu puțin înainte de ora 18.00, când un muncitor dintr-o clădire din apropiere a auzit un strigăt de ajutor, a declarat șeful poliției din San Antonio, Bill McManus, într-o conferință de presă. Muncitorul a găsit o rulotă cu ușile parțial deschise și a văzut mai multe persoane decedate înăuntru, a spus McManus.

16 persoane, 12 adulți și patru copii, au fost transportate la unități medicale din apropiere, potrivit șefului pompierilor din San Antonio, Charles Hood. Cei care au fost găsiți în viață erau fierbinți la atingere, dar conștienți, a spus Hood. În remorcă nu erau apă și nici aer condiționat. Luni în zona San Antonio a fost deosebit de cald.