Zeci de tineri moldoveni ar fi fost duși de Partidul Șor în Turcia, pentru a învăța cum să provoace dezordine la proteste3Foto1Video© stirileprotv.ro

Zeci de tineri moldoveni ar fi fost duși de Partidul Șor în Turcia, pentru a învăța cum să provoace dezordine la proteste

, 6 știri, 26 vizualizări

Poliția din Republica Moldova împreună cu Serviciul de Informații și Securitate și alte instituții de forță anchetează o deplasare de trei zile în Turcia sponsorizată de partidul de opoziție al oligarhului Ilan Șor, relatează RadioMoldova.

Președintele Parlamentului de la Chișinău, Igor Grosu, a acuzat că această deplasare face parte din planul Federației Ruse de a destabiliza prin violență Republica Moldova, despre care a vorbit anterior șefa statului Maia Sandu. În replică, Ilan Șor afirmă că scopul călătoriei a fost de „socializare”.

„Kremlinul tot timpul în mișcările lor au mizat în Republica Moldova pe politicieni corupți, pentru că aceștia sunt vulnerabili, își vând și țara, și mama, și tot. Acesta-i arsenalul lor, instrumentarul lor, care vine să confirme că există astfel de planuri. Noi, Slavă Domnului, am aflat la timp, le-am dejucat. Noi am anticipat, probabil și această acțiune face parte din anticiparea unor lucruri”, a transmis Igor Grosu.