Zelenski acuză Iranul că minte în legătură cu sprijinul acordat Rusiei© libertatea.ro

Zelenski acuză Iranul că minte în legătură cu sprijinul acordat Rusiei

, 5 știri, 180 vizualizări

De asemenea, el a spus că se așteaptă la vești bune privind ajutorul pentru apărarea antiaerină.

"Trebuie să asigurăm protecția totală a cerului Ucrainei și vom continua să facem tot ce este posibil și imposibil pentru asta. Săptămânile viitoare, ne așteptăm la vești bune cu privire la apărarea antiaeriană și apărarea anti-rachete” a spus președintele Ucrainei.

„Apropo, astăzi au fost mesaje din Iran, de la reprezentanți oficiali. S-au hotărât să recunoască faptul că au furnizat drone pentru teroarea rusă. Dar chiar și în această mărturisire au mințit. Am doborât cel puțin zece drone iraniene în fiecare zi și regimul iranian susține că a trimis puține și înainte de startul invaziei. Doar ieri (vineri) au fost distruse 11 drone Shahed. Știm sigur că instructori iranieni i-au învățat pe teroriștii ruși să folosească dronele, iar Teheran tace în legătură cu asta”, a adăugat Zelenski.

„Și dacă Iran continuă să mintă în privința a ce este evident, înseamnă că lumea va face și mai multe eforturi pentru a ancheta cooperarea teroristă dintre regimul rus și cel iranian și cât îi plătește Rusia Iranului pentru o astfel de cooperare. Nu există așa ceva în lumea modernă, ca teroriștii sau complicii lor să nu fie pedepsiți”, a conchis el, conform News.ro.