Ziua Armatei, marcată prin ceremonii militare și religioase. Iohannis și Ciucă, prezenți la ceremonia din Parcul Carol I3Foto© libertatea.ro

Ziua Armatei, marcată prin ceremonii militare și religioase. Iohannis și Ciucă, prezenți la ceremonia din Parcul Carol I

, 4 știri, 21 vizualizări

Președintele Klaus Iohannis și premierul Nicolae Ciucă vor participa la ceremonia militară și religioasă de la Mormântul Ostașului Necunoscut din Parcul Carol I. Evenimentul a debutat la ora 10:00 și include schimbarea gărzii și survol al unor aeronave ale Forțelor Aeriene Române, dar și depuneri de coroane de flori.

La ora 12:00, la Monumentul Eroilor Patriei din cel de-Al Doilea Război Mondial (Universitatea Națională de Apărare „Carol I” din Capitală) va fi organizată o ceremonie militară și religioasă de depunere de coroane și jerbe de flori.

La ora 13:00, la Muzeul Militar Național „Regele Ferdinand I” va fi vernisată expoziția temporară „Drumul către Încoronarea din anul 1922”, care marchează Centenarul acestui eveniment ce a încheiat simbolic procesul de întregire a statului român după sfârșitul Primului Război Mondial și prin care suveranii Românei deveneau Regele și Regina tuturor românilor.