Ziua Internațională de Comemorare a Victimelor Holocaustului, marcată în reprezentanțele Institutului Cultural Român
„După cum bate ceasul” - ICR Tel Aviv organizează la Cinematograful Lev proiecția unui documentar despre deportarea la Auschwitz a membrilor comunității evreiești din orașul Odorheiu Secuiesc în primăvara anului 1944, regizat de Zoltán Fecső. Evenimentul este susținut de AMIR (Uniunea Evreilor Originari din România). La sediul ICR Tel Aviv poate fi vizitată până pe 15 martie expoziția „Love and Hate”, curatoriată de Adrian Grauenfels, cu lucrări ale artiștilor care au contribuit la realizarea publicației cu același nume la editura Saga Publishing.
„Istorie și memorie. Povești de viață” - ICR Budapesta organizează la sediu, în parteneriat cu Ambasada României la Budapesta, proiecția filmului „Spioni de ocazieˮ, în regia Oanei Giurgiu, și o prelegere susținută de Luciana Friedmann, președinte al comunității evreiești din Timișoara, despre destinul comunității evreiești din Banat în perioada Holocaustului. În deschiderea evenimentului vor lua cuvântul Ioana Anghel, director ICR Budapesta și E.S. Gabriel Șopandă, ambasadorul României în Ungaria.
„Zece povestiri.
Pogromul de la Iași” - ICR New York, împreună cu Muzeul Național al Literaturii Române din Iași, Muzeul Pogromului de la Iași, Institutul Național pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel” și Asociația „Patrimoniu pentru comunitate” Iași, organizează la sediu, de la ora 19.00, un eveniment dedicat unui moment zguduitor al istoriei evreilor români, Pogromul de la Iași.