300 de romi din Suceava s-au întors din Italia de frica coronavirusului si au mințit la vamă că vin din Germania4Foto© antena3.ro

300 de romi din Suceava s-au întors din Italia de frica coronavirusului si au mințit la vamă că vin din Germania

, 6 știri, 120 vizualizări

Potrivit Adevărul, Lucian Dimitriu susține că a numărat persoanele care s-au întors în ultimele zile. N-ar fi fost 300, ci aproape 40. Este vorba despre localnici care au plecat să muncească în Italia. Pentru că se aflau în zonele afectate de coronavirus, oamenii spuncă s-au speriat, s-au urcat în mașinile personale sau în microbuze și s-au întors acasă.

Odată ajunși la vamă, aceștia au fost întrebați de unde vin, iar aceștia au mințit că se întorc din Germania. Inspectorul școlar din Inspectoratul Școlar Suceava a explicat de ce romii nu au recunoscut că se întorc din Italia.

"Au mințit pentru că asemuiesc perioada de carantină cu închisoarea. Este o frică a lor că vor fi închiși. Am informații că mai sunt persoane pe drum. Se întorc din Italia, iar la graniță vor minți. Vor spune că vin dintr-o altă țară, una neafectată de coronavirus", a declarat Lucian Dimitriu, conform sursei citate.