„A trebuit să aleg între a-mi salva părinții sau copilul”. Mărturii tulburătoare după seismul devastator din Maroc6Foto© hotnews.ro

„A trebuit să aleg între a-mi salva părinții sau copilul”. Mărturii tulburătoare după seismul devastator din Maroc

, 6 știri, 14 vizualizări

Tayeb ait Ighenbaz, un păstor de capre dintr-un sat din Munții Atlas, unde a fost epicentrul cutremurului, se afla vineri seară, 8 septembrie, împreună cu soția, cei doi copii și părinții săi, în mica lor casă de piatră, când aceasta a fost zguduită de cutremurul devastator din Maroc. Acum, locuința e complet distrusă. Marocanul spune a fost nevoit să aleagă dacă să-și salveze fiul de 11 ani sau părinții, când aceștia au rămas blocați sub dărâmături. O decizie care-l bântuie, a mărturisit el pentru BBC.

„Totul s-a întâmplat atât de repede. Când a avut loc cutremurul, am fugit cu toții la ușă. Tatăl meu dormea ​​și am strigat-o pe mama să vină, dar ea a rămas în urmă să-l aștepte”, își amintește Tayeb.

De cealaltă parte a ușii erau soția și fiica lui. Când s-a întors în casa care căzuse, Tayeb și-a găsit fiul și părinții prinși sub moloz. A povestit că a văzut mâna fiului său ieșind printre dărâmături și știa că trebuie să ia o decizie rapid. Bărbatul s-a îndreptat spre fiul lui, Adam, și a început să sape cu disperare pentru a-l scoate afară.