Ajutor de stat în valoare de 22,2 milioane de lei pentru cinci aeroporturi din țară© libertatea.ro

Ajutor de stat în valoare de 22,2 milioane de lei pentru cinci aeroporturi din țară

, 7 știri, 42 vizualizări

Aeroporturile regionale din Cluj, Iași Sibiu, Craiova și Bacău urmează să beneficieze de un ajutor din partea statului a cărui valoare totală se ridică la 22,2 mil. lei, în contextul pierderilor înregistrate în perioada martie-iunie, pe fondul pandemiei de COVID-19.

Decizia vine ca urmare a adoptării de către guvern a unei ordonanțe de urgență care reglementează cadrul pentru instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru susținerea activității aeroporturilor regionale cu un trafic situat între 200.000 și 3.000.000 de pasageri pe an, aflate în subordinea unor județe, și care vizează compensarea pierderilor înregistrate de aceste instituții în perioada restricțiilor impuse în contextul pandemiei.

Astfel, Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj urmează să primească un ajutor de stat de 8,53 mil. lei, Aeroportul Internațional Iași 6 mil. lei, Aeroportul Internațional Sibiu 3,96 mil. lei, Aeroportul Internațional Craiova 630.000 lei, și Aeroportul Internațional George Enescu Bacău 3,14 mil. lei.