#alegeriSUA Trump și Biden, față în față în dezbaterea finală11Foto1Video© cotidianul.ro

#alegeriSUA Trump și Biden, față în față în dezbaterea finală

, 23 știri, 101 vizualizări

La prima dezbatere televizată Trump-Biden, moderatorul Chris Wallace a fost mâna dreapta a lui Joe Biden, nu un jurnalist imparțial. A doua dezbatere urma să fie moderată de Steve Scully, suspendat de postul său pentru că a mințit spunând că nu a luat legătura cu unul dintre marii rivali ai lui Trump. Oricum, Comisia pentru dezbaterile prezidențiale a anulat dezbaterea, după ce Trump a fost diagnosticat cu covid. Am avut, în schimb, câte o emisiune de dezbateri cu publicul în care, din nou, moderatorii l-au avantajat pe Joe Biden.

În noaptea de joi pre vineri va avea loc ultima dezbatere televizată. Tradițional, ultima dezbatere se axează pe politica externă. Însă anul acesta, surpriză. Comisia pentru organizarea dezbaterilor a anunțat că moderatoarea Kristen Welker, de la NBC, a propus următoarele teme: covid, familiile americane, rasa în America, schimbarea climatică, securitatea națională, leadership.

Multe sunt deja teme atinse în prima dezbatere. Eliminarea politicii externe dintre temele principale arată cum Comisia pentru dezbaterile prezidențiale a pactizat cu Facebook, Twitter (companii care au facut totul pentru a trece sub tăcere dezvăluirile New York Post despre Hunter Biden) și cu presa de mainstream din SUA, după cum se arată într-un editorial publicat de Newsweek.