Altă sămânță de scandal cu maghiarii3Foto© bzi.ro

Altă sămânță de scandal cu maghiarii

, 5 știri, 24 vizualizări

Purtătorul de cuvânt al UDMR, Hegedus Csilla, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX că a fost vorba despre un nou act de vandalism.

„Act de vandalism de data asta în județul Cluj. Condamnăm ferm orice faptă menită să ne oprească în a ne folosi limba maternă. Este o provocare, un act de vandalism. UDMR va depune plângere la poliție și cerem instituțiilor statului să își facă datoria, autorii să fie identificați și trași la răspundere. Folosirea limbii materne este dreptul nostru constituțional, și noi, comunitatea maghiară din România ne vom folosi de acest drept”, a spus Hegedus.

O plăcuță bilingvă amplasată la intrarea într-un sat din județul Cluj a fost vandalizată, după ce denumirea în limba maghiară a localității a fost acoperită cu vopsea neagră. Președintele UDMR Cluj, deputatul Csoma Botond, a publicat, duminică seara, pe Facebook, o fotografie cu plăcuța bilingvă de la intrarea în satul Mera din județul Cluj. Denumirea în limba maghiară a localității este acoperită cu vopsea neagră.