ANALIZĂ Statele europene încep să relaxeze prudent restricțiile anunțate în contextul pandemiei de COVID-19. Ce face România4Foto© adevarul.ro

ANALIZĂ Statele europene încep să relaxeze prudent restricțiile anunțate în contextul pandemiei de COVID-19. Ce face România

, 5 știri, 79 vizualizări

Analiza sintetizează măsurile generale, economice și sociale adoptate în contextul pandemiei de COVID-19 de către multiple țări europene, arată un material realizat de Andreea Artenie, Partener Reff & Asociații, societatea de avocați membră a rețelei Deloitte Legal.

Potrivit ei, cele mai multe dintre deciziile care vizează sprijinirea economiei se adresează în principal companiilor mici și mijlocii, care au resimțit imediat efectele crizei, și includ posibilitatea amânării plății taxelor și/sau a ratelor bancare, precum și facilități de finanțare, prin garanții de stat la contractarea creditelor, dobânzi preferențiale pentru sectoarele grav afectate etc.

Totuși, unele state au anunțat sau au adoptat deja măsuri de sprijinire și pentru companiile mari.

Printre acestea se numără Germania, care oferă companiilor mari garanții pentru creditele acordate de KFW Bank, banca deținută de stat, Lituania, care pune la dispoziție un fond special pentru asigurarea lichidității, Slovacia, unde se așteaptă noi măsuri dedicate acestui segment de companii, precum și Polonia sau Slovenia.