Anunț de la ASF: Este puțin probabil să se repete un nou caz Astra în România4Foto© money.ro

Anunț de la ASF: Este puțin probabil să se repete un nou caz Astra în România

, 5 știri, 11 vizualizări

Modul în care se realizează, în prezent, supravegherea jucătorilor din piața de asigurări este diferit față de anul 2015 astfel că un nou caz Astra este puțin probabil să se repete în România, a declarat, pentru AGERPRES, vicepreședintele Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) Cristian Roșu.

Consiliul ASF a solicitat, la finalul lunii august 2015, intrarea în faliment a societății Astra Asigurări și a decis retragerea autorizației de funcționare a companiei, societatea aflându-se în administrare specială. Curtea de Apel București a admis definitiv cererea depusă de Autoritatea de Supraveghere Financiară privind deschiderea procedurii de faliment în cazul societății Astra Asigurări la sfârșitul lunii aprilie 2016.

„Față de anul 2015, modul în care se realizează în prezent supravegherea jucătorilor din piața de asigurări este diferit. ASF este concentrată pe mai multe aspecte privind problematica pieței asigurărilor, atât în ceea ce privește indicatorii de stabilitate (indicatorii de solvabilitate – SCR și de lichiditate – MCR) cât și în privința conduitei asigurătorilor și intermediarilor în asigurări.