Arest preventiv în cazul pădurarului ucis3Foto© a1.ro

Arest preventiv în cazul pădurarului ucis

, 8 știri, 211 vizualizări

Procurorii Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție au anunțat astăzi că l-au prins pe hoțul de lemne care l-a împușcat cu sânge rece pe pădurarul Liviu Pop.

Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore pentru ultraj ((în modalitatea omorului săvârșit împotriva unui funcționar public care îndeplinește o funcție ce implică exercițiul autorității de stat, aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu),  tâlhărie calificată și uz de armă fără drept. Între timp, procurorii au dispus și arestarea preventivă a acestuia pentru 30 de zile.

”În data de 16.10.2019, în jurul orei 19.45, în condiții de noapte, în timp ce se afla în Pădurea Rogozului – Valea Hotarului, situată în raza orașului Târgu Lăpuș – sat Rogoz, jud.Maramureș, inculpatul - în scopul sustragerii de material lemnos, în contextul depistării sale în flagrant de către victimă, pădurar în cadrul Ocolului Silvic Strâmbu Băiuț, jud. Maramureș,  pentru a-și asigura scăparea, dar și pentru păstrarea bunului sustras - l-a ucis prin împușcare pe pădurar  cu arma aflată în acel moment în posesia și dotarea acestuia”, se arată în comunicatul Parchetului de pe lângă ICCJ.