ASF a luat în vizor și cel mai mare asigurător din piață, City Insurance, cu o valoare cumulată a sancțiunilor de aproape 3,8 mil. lei© zf.ro

ASF a luat în vizor și cel mai mare asigurător din piață, City Insurance, cu o valoare cumulată a sancțiunilor de aproape 3,8 mil. lei

, 10 știri, 13 vizualizări

City Insurance, liderul pieței asigurărilor din România, a fost luat în vizorul Autorității de Supra­ve­ghere Financiară (ASF) înregistrând o valoare cumulată a amenzilor acordate membrilor Directoratului și Con­siliului de Supraveghere al societății de aproape 3,8 mil. lei, după ce în urmă cu două săptămâni, compania a fost sanc­ționată cu 500.000 de lei pentru plata cu întârziere a despăgubirilor aferente dosarelor de daună RCA. City Insurance ajuns în ultimul deceniu de la subscrieri de câteva sute de milioane de lei la aproape 2 mld. lei în 2020.

„În cadrul procesului de supraveghere, ASF a solicitat City Insurance informații și documente relevante ne­cesare verificării programului de reasigurare al so­cie­tății. Informațiile solicitate nu au fost transmise Auto­rității, iar conducerea executivă și conducerea su­perioară a societății nu s-au asigurat că informațiile soli­citate sunt disponibile astfel încât să fie puse la dispoziție în termenul stabilit, ASF fiind astfel împiedicată, fără drept, în exercitarea atribuțiilor conferite prin lege“, au transmis reprezentanții ASF.

Prin urmare, cea mai mare amendă dintre membrii City Insurance sancționați de către ASF aparține lui Renato Szilagyi, președinte al Directoratului companiei, în valoare  de 530.000 de lei, în timp ce Buzerea Barbu Mircea, vicepreședinte al Directoratului, și Spyridon Stavros Mavrogalos Fotis, membru al Directoratului au fost amendați cu 500.000 de lei fiecare. Astfel, doar la nivelul Directoratului, valoarea cumulată a amenzilor a celor trei membri se ridică la 1,53 mil. lei.