Austria a intrat în al doilea val de infectări cu noul coronavirus4Foto© stirileprotv.ro

Austria a intrat în al doilea val de infectări cu noul coronavirus

, 6 știri, 75 vizualizări

Austria a intrat în „al doilea val” al pandemiei de coronavirus, a anunțat cancelarul Sebastian Kurz, astăzi, pe fondul creșterii alarmante a numărului de cazuri pozitive, relatează AFP. De vineri până sâmbătă, au fost raportate aproape 870 de cazuri noi de infectare, dintre care peste jumătate în capitala Viena.

„Suntem la începutul celui de-al doilea val”, a declarat Kurz, avertizând că Austria va depăși în curând 1.000 de cazuri noi pe zi. El a cerut populației să respecte cu strictețe măsurile antiepidemice și să reducă la maximum contactele. Executivul de la Viena a anunțat de altfel, încă de vineri, o înăsprire a măsurilor referitoare la purtarea măștilor și la adunările publice. Începând de luni, măștilor vor fi obligatorii, pe lângă supermagazine și mijloacele de transport public, și în toate unitățile comerciale și clădirile publice.

Cancelarul a mai avertizat că, dacă numărul de cazuri de infectare va continua să crească, guvernul nu exclude noi măsuri. El și-a exprimat totuși speranța că va fi evitată o nouă carantină totală.